zaterdag 26 maart 2011

Interhouse Sports Day

Sportdag op de Aga Khan Academy, en kinderen moeten hardlopen, zaklopen, crosscountry-lopen, etc. Voor iedere klas komen de verschillende houses (yellow, green, blue, red) tegen elkaar uit, en op het einde worden alle punten opgeteld en krijgt het winnende house de beker.
De touwtrekcompetitie verloopt jongens tegen meisjes. De meisjes wonnen.


Blue House

Red House

Yellow House

Green House

De tent met moeders

Bijschrift toevoegen

maandag 21 maart 2011

Buur van de maand

Gisteren kregen we bericht dat Armand, onze overbuurman, is overleden.
We gaan hem heel erg missen in de Meibloemstraat.

Fietstocht en picknick, zomer 2008 (foto: Lieve Adam)

zaterdag 19 maart 2011

donderdag 17 maart 2011

zaterdag 5 maart 2011

Feest in de buurt

De Indische Bohra-gemeenschap (sjiieten, van de ismailitische strekking) viert feest, omdat hun religieuze leider jarig is. Syedna Mohammed Burhanuddin is100 jaar oud geworden, en dat wordt een maand lang gevierd. De Bohra-moskee is bij ons om de hoek, en iedere keer wanneer er een belangrijke gebeurtenis plaatsvindt, is het een enorme verkeerschaos in de straat (die nauwelijks breed genoeg is voor verkeer in twee richtingen, laat staan als alles ook nog eens is volgeparkeerd).
Om meneer Burhanuddin te vieren, zijn er allerlei activiteiten gepland: een verkiezing van 'huisvrouw van het jaar' (wat zijn de kwalificaties?), een vis-tochtje, een zwem- en loopwedstrijd, een stoet (zie foto's), vuurwerk en culturele dag.

De straat is mooi versierd met vlaggetjes en kerstversiering. Meneer Burhannuddin's verjaardag mag van ons nog wel even duren, maar de (soennietische) moslims in de buurt vinden het allemaal overdreven en ongepast om zo'n spektakel op te hangen.