donderdag 30 december 2010

Hell's Gate, Naivasha

Onze volgende stop is weer terug naar Naivasha: morgen moeten we weer de trein op, en we kunnen beter wat dischter bij  Nairobi blijven - stel dat er op het laatste stuk traject nog iets zou voorvallen. Dat laatste stuk is een snelweg, een van de dodelijkste van het land, waar iedereen rijdt als gek. Voor de lokale bewoners is de snelweg gewoon de weg die voor hun deur loopt, en dus lopen er naast en op de weg ook nog koeien, steken mensen over met fietsen en karren, worden er markten georganiseerd, stappen mensen in of uit de bus, ... Hectisch is zacht uitgedrukt.
Hell's Gate is weer zo'n vulkanisch natuurpark - de naam verwijst naar de heetwaterbronnen, die gebruikt worden om elektriciteit te verwekken. Hell's Gate is een park waar je ook gewoon mag wandelen en fietsen, tussen de wilde dieren door, en hier en daar kwamen we groepjes rood verbrande toeristen tegen die vergeten waren dat fietsen op de evenaar op het midden van de dag niet erg aangeraden is.
Weer een mooie kampplaats, vuurtje voor het avondeten, vuurtje voor het ontbijt. 's Nachts heeft er een dier rond de tent rondgesnuffeld (een kat-achtige, een jakhals?), 's morgens zagen we de sporen.
Een schitterend landschap, met gestolde magmapijpen en veel zebra's en buffels.

Nog een nachtje in Naivasha, maar dan aan het meer, op een wat meer comfortabele kampplek met een restaurantje, en ook andere kinderen waarmee Kato en Fien konden spelen.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten