vrijdag 24 december 2010

Op safari: 24 december

Een dagje acclimatiseren rond Nairobi, een auto huren voor de rest van de trip, een eerste keer kamperen in Karen, de locatie van de voormalige plantage van Karen Blixen ("I had a farm in Africa, on the foot of the Ngong Hills").
We hebben onze tent meegebracht uit Mombasa - een tent voor Mombasa-klimaat, lekker warm 's nachts - en slaapzakken (voor Nairobi en Rift Vallei klimaat: maar 6 graden 's nachts).
De eerste etappe naar het noorden werd was ingekort: we moesten nog eten voor onze trip inkopen, en op zoek naar geld (want door de kerst waren veel automaten al leeg). Toen onderweg in de verte regenvlagen onze richting uitdreven, besloten we om een nachtje in een banda - een hutje - te logeren, kwestie van nog even te wennen aan het idee van kamperen maar met voorlopig nog lekker droog een dakje boven ons hoofd. Dus: richting Lake Naivasha.
De uitzicht onderweg is fantastisch: verder klimmen tot 2500 meter, met in de verte de Rift, omringd door vulkanen. De Rift maakt deel uit van een grote breuk in de aarde, die zich uitstrekt van Galilea in het noorden tot Malawi in het zuiden, inclusief de Dode Zee, Rode Zee, etc. Dit is nog steeds een plek waar de aarde actief is, met geisers, lava, rotsen van gestold vulkanisch glas, echt indrukwekkend. In deze vallei hebben ook de eerste mensachtigen rondgelopen.

Kerstavond in de banda: spaghetti met tomatensaus.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten