vrijdag 31 december 2010

Nairobi - Mombasa

Veilig en wel terug in Nairobi.

Oudejaarsavond spenderen we in een grote shopping mall, tot het tijd is om naar het station te gaan. Wow, dat is nog eens iets anders dan Mombasa, dat vergeleken hierbij toch maar een klein provinciegat is. We kopen nieuwe uniformschoenen voor Kato, want in Mombasa hebben ze niet veel bijzonders (alleen maar half-synthetische en hal-kartonnen gelijmde zweterige Bata-schoenen, niet echt comfortabel voor groeiende voeten). In de Nakumatt-supermarkt kopen we allerlei dingen die in Mombasa niet te vinden zijn (rijstwafels, spekken) en dan slepen we ons hele hebben en houwen als goede Kenianen naar de andere kant van het land.

Jammer genoeg was mijn camera defect, en zijn mijn foto's van de hectische snelweg en de treinreis terug mislukt.
Maar ik heb nog een aantal foto's die Marleen twee jaar geleden maakte. Er is sindsdien niet veel vernaderd, dus ze zijn nog geldig. Het enige is dat het stationsbuffet in Nairobi is gesloten - jammer, dat was nog wat oude spoorweg-nostalgie.

Op 1 januari kwamen we - een half uur te vroeg! - om half tien aan in Mombasa. Einde van onze Grote Safari. Voor Kato had het nog wel een maand langer mogen duren.




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten